Fyzioterapeutické služby ve studiu

Po vstupním vyšetření nabídnu terapii vždy šitou na míru právě Vám.

Fyzioterapie na podporu otěhotnění

Pokud se vám nedaří otěhotnět, opakovaně potrácíte nebo máte bolestivou menstruaci, či už se chystáte na IVF, tak metodou první volby by u vás mohla být terapie podle paní Mojžíšové – tak, jak ji Ludmila Mojžíšová předala své přímé následnici paní Volejníkové. Je to metoda pevně daných postupů, cvičení a mobilizací, kdy ovlivňujeme nejen napětí svalů, ale dokážeme ulevit i od bolestí zad, bolestí hlavy. Používám také metodu viscerální manipulace, kterou můžeme ovlivnit to, aby nejen orgány malé pánve znovu ožily pohybem, prokrvením.

Terapii lze doplnit vaginální napářkou s bylinkami.

Fyzioterapie v těhotenství

Jsem fyzio průvodkyní v těhotenství, kdy se věnuji ženám buď preventivně, abychom předcházely bolestem, které by s těhotenstvím mohly být spojené, ale také řeším, když už nějaké konkrétní potíže těhotná žena má. Kromě měkkých technik a individuálního cvičení v terapii využívám rebozo, které mi je pomocníkem i při uvolnění svalů pánevního dna před porodem, které ale primárně dělám také metodou paní Mojžíšové.

Terapii lze doplnit vaginální napářkou s bylinkami.

Fyzioterapie po porodu

Po porodu ženu zkontroluji, a případně pomůžu řešit potíže s pánevním dnem nejen ve smyslu oslabeného pánevního dna, ale také při bolestech při styku. Věnujeme se diastáze a celkového odpojení se vlivem porodu od svého těla.

V období mimo těhotenství také pomáhám řešit různé obtíže metodou viscerální manipulace, která ač je velmi jemná, tak se s ní dosahuje velkých výsledků.

V rámci komplexní terapie využívám i ženskou bylinnou napářku, kde vám pomůžu vybrat vhodné bylinné směsi a poradím kdy je vhodné a jak ji použít.

Terapie jizev

Věnuji se i péči i jizvy a to nejen po císařském řezu, ale také jizvám po epiziotomii, laparoskopických operacích a to jak čerstvým jizvám tak ale má velký smysl zkontrolovat jizvy již letité. Každá jizva ovlivní i zbytek těla, takže terapie tohoto musí být vždy komplexní, aby měla dlouhodobý efekt. 

V terapii používám i tejpy a v rámci komplexní terapie nabízím i postup od porodní asistentky Aničky Kohutové a metodu viscerální manipulace.

Léčba inkontinencE

V terapii stresové inkontinence nejde jen o posilování svalů pánevního dna, ale spíš o optimalizaci napětí v této oblasti. Aby cvičení bylo úspěšné, je vhodné nejprve vaginálně vyšetřit, jak je svalstvo pánevního dna funkční a teprve poté stanovit postup. Svalstvo pánevního dna ale není izolované a vždy je potřeba zapojit ho ve cvičení do celkového nastavení těla a do komplexních cviků ve spolupráci s dolními končetinami, trupem, ale také psychikou.