Příprava na šestinedělí

Pokud máte tu možnost, připravte se na období šestinedělí. Je to období tak jiné, v něčem často velmi náročné a tak, pokud to ještě stíháte, tak neskončete s přípravou k porodu a pak u věcí pro miminko, ale aspoň pár věcí si nachystejte.

Jídlo – v posledních týdnech před porodem je fajn vařit dvojité porce a polovinu jídla zamrazit – budete mít pak zásobu jídel na šestinedělí a tím pádem o starost méně.

S partnerem proberte očekávání – kdo se bude starat o domácnost a co si každý z vás pod tím starat se o domácnost představuje :), a co spolupráce při péči o dítě – co očekáváte vy a co on?

Kdo se postará o starší dítě či děti a jak dlouho ten člověk počítá, že vám s nimi pomůže? Počítáte s prarodiči, ale počítají i oni se svou rolí?

Možná máte všelijaké obavy, starosti, moc nevíte co s tím dělat. Zkuste již nyní najít porodní asistentku, dulu, někoho, kdo to s vámi v klidu, racionálně, zkušeně probere, vyslechne, poradí.

Víte již pediatra pro dítě a chodí tento lékař i na návštěvy po porodu domů? A kdy vás pak bude čekat první návštěva u něj v ordinaci?

A pokud si chcete poslechnout, co ještě vás a vaše tělo může v šestinedělí čekat a co se s tím dá dělat, tak jsem si pro vás přichystala prezentaci, protože šestinedělí může být velmi pohodové, ale pokud by náhodou nebylo, tak budete vědět, že je vhodné pár zásad dodržovat, aby vám vaše tělo začalo brzy opět fungovat tak, jak si budete jistě přát. A když pohodové bude, tak o to lépe si budete užívat péči i o sebe. Navíc v prezentaci dávám i tipy na různé produkty, které vám můžou být dobrými pomocníky, tak toto nebudete muset shánět na poslední chvíli. Přeji příjemný a užitečný poslech.

Budete potřebovat necelou půlhodinku času, ale na video nemusíte koukat, stačí pustit do sluchátek.